Welke vertaaltool tilt uw vertalingen naar een hoger niveau?

mei 2, 2023 | Vertaalbureau, Talen, Vertaling

vertaaltool

Zowel professionals als liefhebbers gebruiken vaak een vertaaltool en software die op artificiële intelligentie werken en zeer accuraat zijn bij het vertalen van teksten.

Deze programma’s zijn nuttig op verschillende manieren. Door de globalisering gebruiken veel mensen een vertaaltool om elkaar te begrijpen en om sneller talen te leren.

Dankzij deze tools, moeten professionals geen research doen of veel kennis hebben over het onderwerp.

AI zal u helpen met nuances en geeft u nuttig advies. Programma’s zijn gewoonlijk compatibel met Apple en Windows-toestellen, zoals met pc’s en smartphones.

Lees verder als u meer te weten wilt komen over de beste vertaaltools die in verschillende talen beschikbaar zijn.

Vertaaltools

Voor we meer in detail gaan, zie tools dan als een technologie met meerdere levels. Deze programma’s werken op dezelfde manier als het reorganiseren van gegevens op uw harde schijf.

Het proces defragmentatie verzamelt alle willekeurige, kleine stukjes data die op uw harde schijf staan en voegt die opnieuw samen om de werking te verbeteren.

Iets soortgelijks gebeurt wanneer een gebruiker taalspecifieke hulpmiddelen analyseert.

Hier zijn de populairste programma’s die worden gebruikt om de productiviteit te verhogen, sneller te werken en zelfs uw schrijfstijl te verbeteren.

Computerondersteunend vertalen (CAT)

Deze hulpmiddelen zijn ontworpen om de vertaling van teksten van de ene taal naar de andere te vergemakkelijken.

Het voornaamste doel van deze technologieën is het werk te versnellen en te vereenvoudigen.

De interface van CAT-tools zorgt ervoor dat gebruikers de ingevoerde teksten kunnen opsplitsen in zinnen en paragrafen.

De software slaat het oorspronkelijke bronmateriaal en de vertaalde versie op in een database, ook wel vertaalgeheugen genoemd.

Deze tools worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder vertaling, bewerking, beheer en opslag van gegevens.

Cloud vertaalplatforms

Cloud vertaalplatforms zijn online diensten die vertaalmogelijkheden bieden aan gebruikers via een internetverbinding.

Ze kunnen uw inhoud van documenten en websites snel vertalen. Dit model, vooraf getraind door Google of speciaal gemaakt voor vertalingen, wordt gebruikt om uw werk gemakkelijker en sneller te maken.

Het is uitbreidbaar en u kunt dagelijks zoveel woorden vertalen als u wilt.

Cloud vertaalplatforms zijn vaak gemakkelijk te gebruiken, toegankelijk en schaalbaar, waardoor ze geschikt zijn voor zowel individuele gebruikers als bedrijven met grotere vertaalbehoeften.

Vertaalmachines

Machinevertaling, ook bekend als MT, is een software die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om tekst automatisch tussen twee talen te vertalen.

MT heeft vele toepassingen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld websites vertalen en zakelijke documenten of contracten die cruciaal zijn voor het leiden van een multinationale onderneming.

Google Translate

Google Translate is een gratis online vertaaldienst die wordt aangeboden door Google. De dienst vertaalt dagelijks ongeveer 100 miljard woorden en is daarmee een van de meest gebruikte vertaaltools.

Het systeem maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om de vertalingen uit te voeren. Als u kiest om dit systeem te gebruiken, kan dat een enorme tijdsbesparing betekenen voor u.

U moet gewoon de tekst invoeren die u wilt laten vertalen en op de bevestigingsknop drukken. Vervolgens worden de woorden omgezet naar de doeltaal door middel van een reeks statistische modellen.

Het hele vertaalproces duurt slechts enkele seconden. Deze vertaaldienst is helemaal gratis en hij kan voor elke soort vertaling worden gebruikt en herkent elke taal die op de planeet wordt gesproken.

Hoewel de vertaalmachine wereldwijd door veel mensen wordt gebruikt, betekent niet dat hij altijd goed presteert. Let daarom altijd op want soms kunnen woorden te letterlijk worden vertaald of kloppen zinsstructuren niet.

DeepL

Deepl staat bekend als een van de meest accurate vertaaltools. Het is een vertaaltool die gebaseerd is op kunstmatig neurale netwerken.

Naast de browserversie zijn er desktop en mobiele versies met applicaties voor iOS en Android.

Met de gratis versie kunt u werken met bestanden met de extensie docx, pdf en pptx tot 5 MB. DeepL kan ook anderstalige stemopnames vertalen en afbeeldingen waar tekst op staat.

Reverso

Reverso kan tussen achttien verschillende talen vertalen en is gratis beschikbaar voor alle gebruikers. Die kunnen de tekst die ze willen vertalen typen of uitspreken.

Dit vertaalprogramma doet meer dan alleen vertalen tussen talen. Het helpt zijn gebruikers ook hun taalvaardigheid te ontwikkelen en hun woordenschat te vergroten.

De teksten geven soms extra informatie in de vorm van toelichtingen en voorbeelden. Dat helpt lezers hun begrip en spreekvaardigheid in de doeltaal te verbeteren.

Conclusie

In de geglobaliseerde wereld hebt u hulp nodig van automatische vertaalsoftware. Die versnelt en vergemakkelijkt de communicatie tussen mensen uit verschillende landen.

Bovendien kunnen gebruikers verschillende documenten vertalen en tegelijkertijd hun taalvaardigheden verbeteren.

Welke tool u kiest, hangt af van uw behoeften. Als u een snelle en universele vertaler nodig hebt, kiest u voor Google Translate.

Voor de meest nauwkeurige vertaling van een populaire Europese taal wordt DeepL aanbevolen.

Heeft u vragen?

Onze projectmanagers staan tot uw beschikking. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte.

Zoeken