Strategieën voor een betere e-commerce

mrt 7, 2023 | Business, Vertaling

online verkoop verbeteren

De online verkoop verbeteren moet een constante marketingdoelstelling zijn, vooral voor mensen met e-commercebedrijven.

De concurrentie kan een uitdaging zijn wanneer u producten of diensten verkoopt die andere websites ook aanbieden.

Nu heeft de consument duizenden producten en diensten binnen handbereik. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw merk opvalt?

Allereerst hebt u een doeltreffende strategie nodig die evolueert naarmate uw merk en uw klanten veranderen.

Tips voor effectieve marketing om online verkoop te verbeteren

Vernieuw het imago van uw merk

Online bedrijfsgroei is niet altijd consistent, en soms kan het opfrissen van het imago van uw merk net datgene zijn om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten opnieuw te inspireren.

Het zal u verbazen hoe details zoals het logo van uw website het imago van uw bedrijf kunnen beïnvloeden.

Overweeg om een professionele ontwerpservice in te schakelen om dat te verbeteren.

Het uitbesteden van werk aan bekwame ontwerpers zal ervoor zorgen dat uw visuele inhoud aantrekkelijk is en dat uw bedrijf zichzelf onderscheidt van de concurrentie.

Optimaliseer uw website voor meerdere platforms

Klanten zullen uw website vanuit verschillende bronnen bekijken, en om uw bereik te vergroten, moet u ervoor zorgen dat u in staat bent hen allemaal een optimale winkelervaring te geven wanneer ze uw website bezoeken.

Zorg ervoor dat uw website goed functioneert op het type apparaat dat uw klanten zouden kunnen gebruiken, zoals pc, Mac, Android, iPhone of tablet.

Verbeter uw zoekmachine-optimalisatie (SEO)

Om meer klanten naar uw site te lokken, moet u relevant verkeer genereren, en om dat te doen moet u uw zoekmachine Optimalisatie (SEO) verbeteren om de juiste mensen aan te spreken en de juiste boodschap over te brengen.

Hoge conversies stimuleren relevant verkeer. Daarom moet u vermijden om middelen te verspillen die geen relevant verkeer naar uw site leiden.

U kunt uw online verkoop verbeteren door de juiste marketingmix te vinden.

De beste marketingmix heeft betrekking op de juiste media, de juiste boodschap en het juiste prijsaanbod. Hiermee zult u uw SEO verbeteren.

Om relevant verkeer aan te trekken en om hogere posities te krijgen in de zoekresultaten van Google, moet u uitzoeken wat het beste waardevoorstel is dat het beste werkt voor uw publiek.

Wees duidelijk over de kwaliteiten en de meerwaarde van uw producten en diensten.

Zodra u de aandacht van uw publiek heeft, zullen zij vaste bezoekers van de website worden.

Vertaal online content

Een van de grootste voordelen van e-commerce is dat uw potentiële klantenkring niet alleen bestaat uit de mensen bij u in de buurt, maar uit iedereen over de hele wereld met een internetverbinding.

Het is onwaarschijnlijk dat internationale klanten zich met uw merk zullen bezighouden als ze uw online content niet kunnen begrijpen.

Door uw website en sociale media in relevante talen te vertalen, kunt u een breder publiek bereiken en buitenlandse klanten laten zien uw bedrijf hen waardeert.

Uitbesteding aan een professionele vertaaldienst is essentieel als u de veelgemaakte fouten van automatische vertalingen en niet-professionele vertalers wilt vermijden en een kwalitatieve vertaling op prijs stelt.

Professionele vertalers hebben het talent om teksten te vertalen zonder de boodschap van de brontaal uit het oog te verliezen.

Bovendien zullen zij ook rekening houden met culturele verschillen. Zij zullen een website creëren met een breder doelpubliek, om zo internationale klanten te krijgen.

Werk met SEO-vertalers

Het is sterk aan te bevelen om te werken met een vertaalbureau dat gespecialiseerd is in SEO.

Het optimaliseren van uw positie op zoekmachines in de andere landen en regio’s waar uw bedrijf zich op richt, is even cruciaal als hoog scoren op zoekmachines in eigen land.

De zoekopdrachten van de gebruiker, de sleutelwoorden, en zelfs de zoekmachines zelf variëren van gebied tot gebied; uw websitevertaler zou zich daarvan bewust moeten zijn.

SEO-vertalers blijven ook op de hoogte van veranderingen en ontwikkelingen in de algoritmen van zoekmachines.

Op die manier verhoogt het werken met een ervaren vertaler de kansen op succes in het buitenland aanzienlijk kan verbeteren.

Gebruik gepersonaliseerde calls to action

Het meten van conversies is cruciaal voor de online verkoop te verbeteren, en daarom is het belangrijk om uw calls to action te optimaliseren.

Een call to action (CTA) is een element van een pagina dat uw doelpubliek aanspoort om specifieke stappen te ondernemen.

Als uw website bijvoorbeeld een productpagina is, kunt u knoppen gebruiken met de tekst “Toevoegen aan winkelwagentje” of “Nu kopen”.

CTA’s roepen uw bezoekers ook op om andere dingen te doen, zoals hun pagina op sociale media te volgen, zich inschrijven op uw mailinglijst, of een bericht delen.

Het personaliseren van uw CTA’s maakt ze specifieker. Hoewel ze de bezoeker indirect aanspreken, laten ze uw klanten wel uw verkooptrechter zien.

In een studie van HubSpot met meer dan 93.000 CTA’s werd vastgesteld dat het aanpassen van de basis van call to action, of gebruikers nu betalende klanten, bezoekers of leads zijn, de conversie kan verhogen.

Met deze aanpak zette HubSpot 42% meer bezoekers om in leads.

Upselling en cross-selling van relevante producten

Ongeveer 10-30% van de inkomsten uit e-commerce is het resultaat van upselling en cross-selling.

Beroemde bedrijven zoals Pepsi, McDonald’s, KFC en andere zijn tot bloei gekomen omdat zij met deze aanpak meer kunnen verkopen aan één enkele klant door upgrades of complementaire producten te introduceren, waardoor de klant meer belangstelling krijgt voor het product.

Upselling en cross-selling zijn verschillend, maar werken volgens een gelijkaardig principe.

U kunt upsellen door hogere upgrade-alternatieven aan te bieden op uw website en cross-sellen door een aanvullend pakket aan te bieden dat goed samengaat met de artikelen die u verkoopt.

Deze tactieken kunnen u helpen ongeplande productaankopen te verhogen en tegelijkertijd de gemiddelde orderwaarde voor uw online winkel te verhogen.

Gebruik sociale media

De sociale mediaplatforms van uw bedrijf zijn net zo cruciaal als uw e-commerce website om uw verkoop te stimuleren.

De meeste mensen gebruiken meerdere keren per dag sociale media, waardoor u meer kansen krijgt om gezien te worden.

Dat geeft u ook de kans om de persoonlijke kant van uw bedrijf te laten zien.

Gebruik uw sociale mediaplatforms om uw zichtbaarheid te verbeteren en het vertrouwen in uw producten en diensten te vergroten.

Kort samengevat

Er zijn tal van effectieve manieren om uw online verkoop te stimuleren zoals de vernieuwing van uw logo en gepersonaliseerde CTA’s creëren.

Als u uw bedrijf ontwikkelt om een internationale markt te bereiken, overweeg dan om uw online inhoud professioneel te laten vertalen in de relevante talen.

Richt u zich op de Latijns-Amerikaanse markt? Werk dan samen met Spaanse vertalers die op de hoogte zijn van de landen waarnaar u uw marketing richt en Portugese vertalers die gespecialiseerd zijn in Braziliaanse vertalingen.

Naar welke regio u ook wilt uitbreiden, het team van ervaren vertalers van BeTranslated is er om u te helpen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of voor een gratis en vrijblijvende offerte.

Heeft u vragen?

Onze projectmanagers staan tot uw beschikking. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte.

Zoeken