Waarom is een meertalige bedrijfswebsite cruciaal?

mrt 21, 2022 | Vertaling

meertalige bedrijfswebsite

Wilt u een meertalige bedrijfswebsite aanmaken?

Bent u leergierig? Leer dan wat de geschiedenis te vertellen heeft.

Van de epische strategieën van De kunst van de oorlog van Sun Tzu tot de wijze spreuken van de rijkste en wijste man die ooit heeft geleefd – Koning Salomon.

We kunnen allen wel eens gebruik maken van hun wijsheid in de verschillende facetten van het leven, vooral in het bedrijfsleven.

Er is één figuur die in de meeste teksten niet vermeld wordt, maar die een grote rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van de moderne wereld zoals wij die nu kennen – Alexander de Grote.

Wist u dat Alexander een nogal ingenieuze strategie hanteerde om de wereld te veroveren zoals we die nu kennen.

In plaats van het land in te palmen en de bevolking te onderwerpen aan de Griekse goden, liet hij hen toe hun gewoontes verder uit te leven, zolang zij de Griekse cultuur omarmden.

Koninkrijken waren bereid hun poorten te openen voor hem om over hen te komen heersen.

De Engelsen hebben ook een soortgelijke strategie toegepast om hun taal in de moderne wereld te verspreiden. Naarmate het internetgebruik toeneemt, blijft de dynamiek echter veranderen.

Vanaf 2021 zal het internetgebruik in Azië het hoogst zijn (53,4%). Verrassend genoeg zijn er meer internetgebruikers in Afrika dan in Noord-Amerika (+4,8%).

Met andere woorden, u mist heel wat kansen indien u uw zakelijke website alleen gericht is op Engelstaligen.

Zakelijke websites die een meertalige aanpak omarmen, genereren meer clicks en ‘conversion rates’.

Bijvoorbeeld, top goksites met een meertalig websiteontwerp genieten een groter internationaal aanzien in de casinowereld.

Hieronder vindt u enkele redenen waarom een meertalige bedrijfswebsite van u misschien de nieuwe Alexander zal maken.

Taal hangt af van de cultuur

Heeft u ooit gehoord van de uitdrukking, “Mensen zijn sociale wezens?”

Sociaal zijn, betekent voor een deel dat we in de kern cultureel zijn. We hebben een aangeboren verlangen om bij een ‘sekte‘ te horen.

Dat kan religieus zijn, maar ook een politieke groepering of een sportteam. Hoe dan ook, met een meertalige bedrijfswebsite kan u in één keer meerdere sektes met taal creëren.

Amerikanen zijn trots op hun nationaliteit, net zoals Chinezen en Japanners trots zijn op hun cultuur.

Als u niet-inwoners wilt aanspreken en uw verkoop wilt verhogen, gebruik dan iets wat hen nauw aan het hart ligt. Taal!

Een meertalige bedrijfswebsite verhoogt het verkeer en de verkoop

Uiteindelijk is het hele doel van het bezitten van meerdere talen het bereiken van diverse markten. En het werkt.

Zoals het er nu voorstaat, verbetert 0,83% van de websites een meertalige aanpak.

Dat zijn ongeveer 1,7 miljoen websites. Degenen die op de trein zijn gesprongen, genieten van meer verkeer, wat uiteindelijk leidt tot meer organische verkoop.

Ook kleine ondernemingen kunnen er profijt uit halen om de inhoud van hun website te vertalen in meerdere talen.

In 2015 besloot Neil Patel deze aanpak te omarmen en de inhoud van zijn website in 82 talen te vertalen.

Het proces was ongecompliceerd en eenvoudig, maar leidde uiteindelijk tot een toename van websitebezoekers met 47% in 3 weken.

Kunt u dat verslaan?

Een meertalige website is een goedkope marketingstrategie

Het is geen geheim meer: digitale marketing neemt geleidelijk de plaats in van de traditionele manier van werken.

Bovendien is het voor de meeste bedrijven veel goedkoper.

Terwijl veel bedrijven nog steeds vertrouwen op conventionele verkoop- en marketingtechnieken om een oudere bevolkingsgroep te bereiken, wordt de dageraad van de planeet van de internetgebruikers snel een realiteit.

Het uit de grond stampen van een meertalige websitesoftware is enigszins duur.

Bovendien is het handmatig vertalen van al uw inhoud van pagina tot pagina ook vermoeiend en onmogelijk voor bedrijven met veel inhoud.

Als u echter een beroep doet op een team van deskundige vertalers, bespaart u niet alleen wat geld, maar ook veel tijd. Bovendien wordt uw volledige website vertaald in meerdere talen.

Dat is goedkoop én efficiënt!

Lokalisatie vergroot de naamsbekendheid

Kleine en grote bedrijven die de concurrentie willen bijhouden, moeten een extra stap zetten om de steeds veranderende algoritmen van de verschillende zoekmachines bij te houden.

Sommige landen vertrouwen nu op zelfgemaakte zoekmachines, in plaats van op Google of Yahoo. Deze zoekmachines zijn prominent aanwezig in de lokale taal.

Als u wilt dat uw bedrijfswebsite op de gelokaliseerde markten verschijnt, moet u hem zelf lokaliseren.

Een meertalige website schept vertrouwen in verschillende markten. Bovendien kunt u een vergrijzende demografische groep aan u binden die Engels niet als eerste taal gebruikt.

Volgens de vorige volkstelling waren 67,3 miljoen Amerikanen allochtoon. Dat is één op de vijf. Wat is uw bedrijfsstrategie om zo’n grote thuismarkt aan te boren?

Een meertalige zakelijke website kan site ranking verhogen

In de huidige wereld is het belangrijk dat mensen u in de digitale wereld terugvinden. Anders bent u ‘onbestaand’.

Dat is een oproep om uw SEO te verbeteren. Een goede meertalige websitebouwer zal niet alleen uw inhoud vertalen, maar zal deze ook SEO-gevoelig maken.

Bovendien moet ook aandacht worden besteed aan het vertalen van beelden en het relevant maken ervan voor de beoogde demografie.

Hoogwaardige vertaaldiensten zijn slechts één klik verwijderd. De technische aard van uw bedrijfswebsite is geen beperkende factor.

Vertaling geeft je een persoonlijke toets

Het vertalen van websites is klantgericht. Klanten die zich betrokken en geapprecieerd voelen, zullen waarschijnlijk weer bij u komen winkelen.

Het personaliseren van inhoud schept vertrouwen en betrouwbaarheid. Het gevoel erkend en gewaardeerd te worden is de menselijke natuur met een vleugje psychologie.

Groei naar succes

Iedereen die een bedrijf start, streeft naar succes. In de online markt is groei een cruciale factor als u met succes door de golven van de concurrentie wilt zwemmen.

Een meertalige bedrijfswebsite zorgt ervoor dat uw nieuwe markten kunt betreden. Zie het als Alexander die nieuwe rijken wint.

Het verschil is dat u hen verwelkomt door iets te gebruiken dat hen dierbaar is – hun taal.

Uit een onderzoek van 2020 bleek dat 74,1% van de internetgebruikers niet-Engelssprekend was. Als u deze grote groep klanten wilt bereiken, moet u dat op hun voorwaarden doen.

Slotopmerkingen

Differentiatie is leuk en het werkt. In onze huidige concurrerende wereld, helpt het om u te onderscheiden van de rest. Een meertalige bedrijfswebsite leidt ook tot meer inkomsten.

Contacteer ons en we zullen u tonen hoe we uw website meertalig kunnen maken.

Heeft u vragen?

Onze projectmanagers staan tot uw beschikking. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte.

Zoeken