Acht redenen waarom de perfecte stad voor freelancers Valencia is

mrt 6, 2023 | Tewerkstelling, Toerisme

freelancers valencia

Als freelancer kunt u werken waar u wilt en wanneer u wilt. Wanneer u de keuze hebt om overal te wonen, waarom zou u dan niet kiezen voor een bloeiende, cultureel stimulerende bestemming met prachtig weer? Waarom zou u niet kiezen voor de op twee na grootste stad van Spanje, Valencia? Wij sommen voor u acht redenen op waarom Valencia dé perfecte stad is voor freelancers.

Gebruik Valencia’s levendige expat gemeenschap om te netwerken

De vele trekpleisters van Valencia hebben expats van over de hele wereld aangetrokken. Daardoor heeft de stad een kosmopolitische uitstraling gekregen en biedt ze uitstekende mogelijkheden om te netwerken, terwijl de authentieke Spaanse charme bewaard is gebleven.

Er bestaat een grote selectie van netwerkgroepen en evenementen die u helpen om in contact te komen met andere mensen in de stad, zoals Meetup en InterNations. Valencia’s start-up scene is ook booming, met nieuwe bedrijven zoals taalonderwijs diensten, fintech en modebedrijven die regelmatig opduiken. Al deze activiteiten bieden u geweldige mogelijkheden om te netwerken en nieuwe klanten te winnen.

Zelfs als u nog geen Spaans kunt, is er altijd nog een mogelijkheid om een taalcursus te volgen. Dat zal u niet alleen meer bijleren over de taal, maar ook over de cultuur van Spanje.

Vertalers en taalprofessionals zullen het interessant vinden om te weten dat Valencia de thuisbasis is van een grote verscheidenheid aan vertaalbureaus, waaronder enkele grote spelers. Wat uw bedrijfstak ook is, u zou van deze overvloedige taaldiensten moeten kunnen profiteren, aangezien vertaling een cruciale rol speelt in wereldwijd zakelijk succes. Waarom kijkt u niet eens naar de gespecialiseerde zakelijke vertaaldiensten van BeTranslated om uw bedrijf te helpen nieuwe internationale klanten te bereiken?

Vind uw perfecte coworking ruimte als freelancer

Het concept coworking biedt niet alleen stimulerende en goed uitgerust werkplekken aan, maar het geeft freelancers ook de kans om ideeën uit te wisselen. Remote werkers in Valencia hebben een overvloed aan keuze, aangezien die ruimtes overal in de stad te vinden zijn en uur-, dag- en maandtarieven bieden. Trek maar eens naar Wayco in Russafa, Botánico in het historische centrum en Tantam Coworking in Benimaclet. Als u liever in cafés of bibliotheken werkt, hebben de meeste plaatsen in de stad natuurlijk gratis wifi en zijn ze zeer werkvriendelijk. U zult ongetwijfeld klanten aan het werk zien op hun laptop.

Bespaar geld en geniet van het leven

Hoewel Valencia veel van dezelfde voordelen en faciliteiten biedt als Madrid en Barcelona, is het veel goedkoper om er te wonen. De strenge maatregelen die de regionale regering van Valencia voor vakantieverhuur heeft genomen, beperken de invloed van het vakantietoerisme op de huurmarkt, waardoor de huurprijzen in de stad aanzienlijk lager zijn dan in andere grote Spaanse steden. Voeg daarbij de lage energiekosten, redelijk geprijsde kwaliteitsrestaurants, goedkoop openbaar vervoer en gratis gezondheidszorg. Daarom is wonen in Valencia financieel zeer aantrekkelijk.

Doorkruis de stad met gemak te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer

Valencia is groot genoeg om te profiteren van de voordelen van een grootstedelijk gebied, maar klein genoeg om geen overweldigend gevoel te krijgen. Hoewel er in de hele stad goede metro- en busverbindingen zijn, kiezen veel mensen ervoor om te stappen of te fietsen.

Valencia beschikt over meer dan 150 kilometer aan fietspaden. Daar komen er regelmatig bij. De stad heeft een betaalbaar fietsdeelsysteem, Valenbisi, zodat de gezondheids- of milieubewuste digitale nomade zonder problemen van de ene kant van de stad naar de andere kan fietsen. Valencia heeft ook een goede verbinding wat betreft internationale reizen met veel directe vluchten door heel Europa.

Profiteer van een van de beste klimaten van Europa

Voor veel mensen die naar Spanje verhuizen, speelt het weer en het klimaat een belangrijke rol om hun definitieve keuze te maken. Valencia voldoet zeker aan de eisen op dat front. Met een mediterraan klimaat en gemiddeld 320 dagen zon per jaar is het een zeer verleidelijke plek om te wonen. De stad biedt vele mogelijkheden om van de aangename temperaturen te genieten zoals talloze bars met terrasjes en het Turia rivierenpark dat door het stadscentrum slingert met zijn prachtige en toegankelijke stranden.

Gastronomie, cultuur en natuurlijke schoonheid liggen voor het grijpen

Of u nu liever door historische straten slentert, watersporten beoefent in de Middellandse Zee, of lokale delicatessen proeft, “verveling” zal niet in uw woordenboek staan als u in Valencia woont. De stad heeft enkele van de beroemdste musea van het land, waaronder het gezinsvriendelijke wetenschappelijke en culturele vrijetijdscomplex, de Stad van de Kunsten en de Wetenschappen.

Wonen in Valencia betekent ook dat u nooit ver bent van natuurgebieden, zoals het Albufera Nationaal Park, dat toevallig ook de geboorteplaats is van Valencia’s beroemdste (en lekkerste) lokale gerecht: paella. Valencia is ook de thuisbasis van een van de grootste festivals in Spanje, Las Fallas, een explosief evenement dat u moet zien om het te geloven.

Laat internet u niet afremmen

Het is allemaal goed en wel om te genieten van de zon en lekker eten, maar wanneer u moet werken, worden praktische zaken zoals internetsnelheid belangrijker. Valencia scoort hoog met een gemiddelde snelheid van 45 Mbps. U zou dus geen enkel probleem moeten ondervinden, ongeacht uw werkplaats.

U bent veilig in Valencia

U kunt als alleenstaande of met uw gezin naar Valencia verhuizen, maar hoe dan ook, uzelf veilig voelen is een prioriteit. In Spanje hebben mensen van alle leeftijden de gewoonte om laat buiten te blijven. Zo voelt u zich nooit alleen of onveilig in de stad.

Valencia heeft geruststellend lage misdaadcijfers, dus u kunt dag en nacht van de stad genieten zonder u zorgen te maken. Bovendien is de luchtvervuiling in Valencia extreem laag.

Bent u nu overtuigd om naar Valencia te verhuizen? Als u besluit om met uw bedrijf de wereld rond te gaan, is de kans groot dat u een professionele, betrouwbare vertaaldienst nodig hebt. Hebt u een documentvertaling nodig of een marketing taaldiensten? BeTranslated regelt het voor u. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte.

Heeft u vragen?

Onze projectmanagers staan tot uw beschikking. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte.

Zoeken