Een nieuwe taal leren is goed voor je geestelijke gezondheid

mrt 7, 2023 | Talen

Een nieuwe taal leren is goed voor je geestelijke gezondheid

Een nieuwe taal leren is voordelig voor je geestelijke gezondheid. Bovendien leer je nieuwe manieren om jezelf uit te drukken. Het kan je ook helpen om in contact te komen met andere mensen en culturen om zo uit je eigen comfortzone te stappen. Dat zijn niet de enige redenen waarom talen leren jouw geestelijke gezondheid verbetert. Hier vind je nog meer voorbeelden:

Ik leef mee in cultureel bewustzijn

Het leren van een nieuwe taal dwingt je om de wereld op een andere greep te bekijken. Niet alleen zijn de woorden en klanken anders dan in jouw moedertaal, maar zelfs algemene aspecten kunnen totaal verschillend zijn en gebaseerd zijn op unieke culturele normen. Nederlandse lengten zoals “het regent pijpenstelen” klinken misschien niet logisch in andere talen, maar je zult nieuwe manieren vinden om je uit te drukken als je verdiept in de doeltaal.

Door deze culturele verschillen te verkennen en te begrijpen, zul je merken dat de wereld veel groter en rijker is dan je jezelf ooit had voorgesteld. Het is één ding om te weten dat deze verschillen bestaan, maar het is iets heel anders om ze te leren kennen terwijl je een nieuwe taal leert.

Na verloop van tijd zul je meer begrip hebben voor andere culturen en voor je eigen cultuur. Je krijgt empathie voor andere mensen en leert niet te vertrouwen op stereotypen uit je eigen cultuur. Door een nieuwe taal te leren, leer je zowel je eigen cultuur beter begrijpen als de andere.

Ik geef een zekere boost

Een taal leren kan je gevoel van eigenwaarde vergroten. Dat zal meerdere andere gebieden in je leven verbeteren. Een goed gevoel van eigenwaarde kan helpen om een ​​depressie te vermijden, terwijl het ook de groei van je sociale en professionele leven bevordert. Elk nieuw woord dat je onthoudt en correct gebruikt is een boost voor je vertrouwen en na verloop van tijd zul je merken dat je lijst met overwinningen zich blijven opstapelen.

Terwijl leren van een taal een langzaam en soms moeilijk proces is, kunnen die speciale momenten waarop je contact maakt met een andere persoon of verslaving een songtekst begrijpen, jouw dag enorm opfleuren. Als je trots bent op jezelf, zul je merken dat je ook op andere vlakken beter wordt. Het leren van talen is een geweldige start om je gevoel van eigenwaarde en je levenskwaliteit te verbeteren. Als je het moeilijk vindt om een ​​taal te leren, kun je altijd een taalcursus in het buitenland volgen. Daar word je tijdens de les verdeeld in kleine groepen.

Het verlaagde in sociale angst

Sociale angst kan moeilijk te overwinnen zijn, maar een nieuwe taal leren is een van de beste manieren om op een natuurlijke omgang nieuwe mensen te ontmoeten en een betere gesprekspartner te worden. Een nieuwe taal bepaalt jouw zekerheid, omdat je in meerdere talen kunt uitdrukken. Terwijl lezen en luisteren altijd belangrijk is, blijft hardop spreken een van de meest kritische onderdelen van het leren van een taal. Als je jezelf stimuleert om meer te praten, zul je merken dat je sociale angst kan verdwijnen.

Een nieuwe taal spreken met iemand anders breekt je op een belangrijke handgreep uit je comfortzone. Tijdens het leren spreek je vanuit een individuele positie, omdat je de nieuwe taal niet volledig beheerst. In het begin zul je waarschijnlijk fouten maken waar je later om zult lachen, maar dat is eigenlijk een geweldige oefening in spreekvaardigheid. Als je zelfs maar basisgesprekken in een tweede taal kunt voeren, zul je ook sterker worden in het spreken van je moedertaal, omdat die daardoor zoveel mogelijk gemakkelijker kan maken.

Ik doorbreek slechte gewoonten

Mensen met geestelijke gezondheidsproblemen hebben vaak te kampen met een gebrek aan motivatie, slechte vaardigheden op het gebied van timemanagement en misschien een aandoening zoals verslaving en depressie. Een nieuwe taal leren kan helpen om slechte gewoonten af ​​te leren door een volgende mentaliteit te creëren, die vervolgens ook op andere vlakken van je leven kan leiden tot betere keuzes.

Een nieuwe taal leren, kan positieve gevolgen hebben. Als je eenmaal een routine hebt gevonden in het dagelijks gebruik van talen, zul je merken dat het gemakkelijker is om vooruit te blijven gaan, terwijl je ook andere productieve gewoonten opbouwt en jouw algemene productiviteit verbetert.

Dat kan voor iedereen nuttig zijn, maar het is vooral nuttig voor mensen die lijden aan angst, depressie of drugsverslaving. Natuurlijk is het leren van talenten geen wondermiddel, en iedereen die aan verslaving lijdt, kan beter contact opnemen met een professional.

Het bevordert je hersenontwikkeling, vertraagt ​​​​het vervalproces en je wordt creatiever

Uiteindelijk is het leren van een nieuwe taal een enorme stap om je hersenen te beschermen en je te helpen om andere vakken te leren. Het is bewezen dat het leren van talen de grijze massa toeneemt. Dat is cruciaal voor het cognitieve geheugen, om kritisch denken en zelfs voor de creativiteit zelf. Onderzoekers hebben ook ontdekt dat het leren van talen mogelijk de ernst van de ziekte van Alzheimer kan vertragen en zelfs verminderen in vergelijking met mensen die niet meertalig zijn.

De mentale voordelen van een nieuwe taal leren, zijn enorm en worden steeds groter. Er is geen betere tijd om te beginnen met leren dan nu. Elke dag oefenen kan je helpen beter te worden en op het internet staat zoveel leermateriaal zodat je elke taal kunt kiezen die je wilt om meteen aan de slag te gaan. Het beste van al is dat het leren van een taal heel geleerd kan zijn en een geweldige manier is om nieuwe mensen te ontmoeten. Met talloze voordelen voor je geestelijke gezondheid en welzijn, is het een fantastische tijd om je in een nieuwe cultuur te verdiepen en je geest te verruimen.

Bronnen

thebritishacademy.ac.uk – ‘De cognitieve voordelen van het leren van een taal’ in twee minuten

potomac.edu – 9 Voordelen van het leren van een tweede taal

sunshinebehavioralhealth.com – Holistische verslavingskliniek in Austin, Texas

knowablemagazine.org – Hoe een tweede taal de hersenen kan stimuleren

dana.org – De cognitieve voordelen van tweetaligheid

Heeft u vragen?

Onze projectmanagers staan tot uw beschikking. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte.

Zoeken