De onschatbare waarde van een meertalige website

jan 31, 2017 | Business, Lokalisatie, Talen

Onze samenleving wordt meer en meer internationaal. Daarom is het van onschatbare waarde om een meertalige website te hebben. Dat kan de wereldwijde aanwezigheid van uw bedrijf vergroten. Grenzen worden opgetrokken en handelsakkoorden worden gesmeed om gemakkelijker zaken te kunnen doen in het buitenland. Mensen die bedrijven hebben opgericht in de jaren 90 en de jaren nul, hadden toen geen idee welke invloed het internet zou hebben op de wereldeconomie.

Nu is het bijna niet meer weg te denken dat u als bedrijf enkel lokaal blijft werken. Daarom worden bedrijven al snel in meerdere landen actief en dienen zij zich aan te passen naar de bedrijfscultuur van deze landen. Om wereldwijd succes te verkrijgen, zijn bedrijven verplicht om zich te richten op internationale markten.
Het is daarom van enorm groot belang, om uw klanten en stakeholders aan te spreken in de taal die zij verstaan. Het internet is één van de meest belangrijke vormen van communicatie geworden in onze moderne samenleving.

Communiceer met mensen wereldwijd

Een meertalige website is een onmisbaar onderdeel van een succesvolle bedrijfsstrategie. Om die taak te volbrengen, kunt u kiezen om een vertaler in te huren ofwel kunt u vertaalplug-ins installeren op uw website. Op die manier zult u bestaande en potentiële klanten in het buitenland bereiken, omdat u met hen kunt communiceren in hun moedertaal. Dat toonden meerdere markt- en academisch onderzoeken aan:

  • 72,1% van de potentiële klanten besteden het meeste van hun tijd op een website in hun eigen taal.
  • 72,4% van klanten zeggen dat ze meer dan waarschijnlijk een product of dienst zullen kopen als de informatie beschikbaar is in hun eigen taal.
  • 56,2% van de prospecten zei dat informatie verkrijgen in hun eigen taal is belangrijker dan de prijs.

Doe zelf even de test wanneer u de volgende keer op zoek gaat naar een product of dienst via het internet en observeer voor uzelf hoe snel u zal geneigd zijn om naar andere pagina’s te surfen wanneer de inhoud niet in uw moedertaal beschikbaar is.
Wanneer u er wél in slaagt om de aandacht van de bezoekers te trekken, zult u die via uw website wel informeren, maar u zult hun emoties nooit raken.

De kracht van de eerste indruk

U krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken. Daarom is dat een belangrijke factor als u uw klantenkring wilt vergroten. Een meertalige website helpt het bedrijf om te communiceren met klanten over de hele wereld en om de barrières van taal en cultuur te overwinnen. Daardoor zullen potentiële klanten u sneller beschouwen als een betrouwbare partner wanneer ze met u kunnen communiceren in hun moedertaal.

Voordat die potentiële klant of zakenpartner contact zoekt met uw bedrijf, zal hij altijd eerst informatie vergaren op uw website. Deze informatie moet hapklaar en duidelijk zijn voor het prospect. Alle belangrijke informatie moet beschikbaar zijn in de taal van de klant. Dat is een essentiële factor om uw bereik te vergroten. Op die manier kan u ook de klanten vertrouwd maken met uw bedrijf. Zo toont u respect voor andere talen en culturen en laat u een positieve indruk achter.

Veel mensen zijn namelijk argwanend tegenover bedrijven die geen informatie beschikbaar hebben in hun eigen taal. Dankzij een website in meerdere talen vermijdt u dergelijke toestanden, omdat u op die manier betrokkenheid en loyaliteit uitstraalt. Dat kan een belangrijke rol spelen in het opbouwen van een succesvolle relatie.

Verbeter uw zoekmachine-optimalisatie (SEO)

Wist u trouwens dat een meertalige website een zeer gunstig effect kan hebben op de zoekmachine-optimalisatie, ook wel SEO genoemd? Dat komt omdat zoekmachines zoals Google, Bing en DuckDuckGo uw website een hogere score geven en dus een hogere positie in de resultaten. Uw inhoud is namelijk relevanter op internationaal vlak.

Dat betekent dat uw website plots beschikbaar wordt voor een volledig nieuwe groep klanten. Een kans die u in geen geval mag laten liggen, toch?

BeTranslated staat u bij

Een meertalige website biedt u dus de mogelijkheid om met internationale klanten te communiceren. Bovendien laat u een positieve indruk achter bij uw stakeholders en verbetert uw SEO.

Bent u overtuigd?
Vraag ons naar een gratis en vrijblijvende prijsofferte en u zult aangenaam verrast zijn over de kostprijs voor de vertaling. Websites bevatten namelijk veel afbeeldingen of herhaalde tekst.

Nog een laatste tip: vraag uw webmaster om u de teksten op uw website in een bestandsformaat te stoppen zoals docx. Op die manier kunnen wij de vertaling naast het origineel plakken in een extra kolom op exact dezelfde plaats en hoogte. Zo kan uw webmaster eenvoudig alles op de juiste plaats zetten zonder dat hij de vertaling moet begrijpen!

Heeft u vragen?

Onze projectmanagers staan tot uw beschikking. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte.

Zoeken