De 7 beste vertaalplug-ins voor meertalige WordPress-sites

mei 5, 2023 | Business, Financieel, Talen

plug-in

Een website is een geweldig middel om online aanwezigheid te stimuleren. Gelukkig is het gemakkelijker dan ooit om er een te maken.

Deze blogpost legt uit hoe u een website vanaf nul kunt opbouwen.

Naarmate de technologie zich blijft ontwikkelen, is een website een van de beste kanalen om wereldwijd met mensen in contact te komen. Dat is waarom vertaalplug-ins steeds belangrijker worden.

Met dergelijke plug-ins kunnen gebruikers hun sites in meerdere talen weergeven.

Voor ondernemers helpt een meertalige WordPress site de lokalisatiestrategie van hun merk te verbeteren en hun bereik te vergroten.

Als u weet waarom u een plug-in wilt gebruiken, kunt u bepalen welke plug-in perfect bij uw projecten past. In dit artikel worden de zeven beste WordPress vertaalplug-ins besproken.

ConveyThis

ConveyThis is dé manier om uw website te vertalen. De taalplug-in is het meest gebruikt voor vertalingen in de WordPress directory (meer dan 38 talen) en groeit snel.

Hij is zeer eenvoudig te integreren in een WordPress-website en u kunt meer dan 100 talen activeren.

ConveyThis gebruikt een machinevertaling om uw hele site te vertalen, en voegt een taalswitch knop toe.

Dus binnen een paar minuten heeft u al een werkende, SEO-vriendelijke meertalige site. Dat kunt u zowel met als zonder abonnement doen.

Met het gratis abonnement kunt u tot 2500 woorden in één taal vertalen.

De betaalde abonnementen gebruiken “software as a service (SaaS)” als facturering. Dat betekent dat u moet blijven betalen zolang u de dienst wilt gebruiken.

Betaalde abonnementen beginnen vanaf $ 7,50 per maand voor één taal en maximaal 10.000 woorden.

Belangrijkste kenmerken van ConveyThis

  • Vertalen naar 100+ talen
  • Snel, nauwkeurig en automatisch vertalen
  • Attributen, ALT-tekst, metatekst en pagina-URL’s vertalen
  • 100% compatibel met alle thema’s en plug-ins (inclusief WooCommerce)
  • SEO-geoptimaliseerd (alle vertaalde pagina’s worden geïndexeerd door Google, Bing, Yahoo, enzovoort)
  • Gratis abonnement voor één taal en tot 2500 woorden.
  • Betaalde abonnementen beginnen bij $ 7,5/maand voor één taal en tot 10.000 woorden

WPML

De WordPress meertalige vertaalplug-in (WPML) is een van de oudste en populairste vertaalplug-ins.

Meer dan 50.000 ontwikkelaars gebruiken WPML om meertalige websites te creëren zoals zakelijke websites en persoonlijke blogs.

WPML heeft ongeveer 40 talen om uit te kiezen en u kunt talen toevoegen als u de taaleditor gebruikt.

Op zijn beheersysteem kunnen gebruikers site-inhoud vertalen, zoals berichten, tags, categorieën en aangepaste taxonomieën.

Het staat ook vertalen van segmenten toe, waardoor u WordPress-thema’s en plug-ins kunt vertalen.

Deze vertaalplug-in maakt ook integratie door derden mogelijk voor site-eigenaren die vertalingen uitbesteden.

WPML gebruikers kunnen ook professionele diensten activeren vanuit het WordPress dashboard om verbinding te maken met een vertaaloplossing.

Enkele van WPML’s medewerkers zijn iCanLocalize en Translate by Humans.

Zodra de vertalingen klaar zijn voor publicatie, zal de dienst ze automatisch naar de websites van de gebruikers sturen.

Bovendien houdt WPML rekening met de SEO-aspecten van de gelokaliseerde inhoud.

Site-eigenaren kunnen URL’s, metabeschrijvingen en plug-in informatie vertalen.

Wat dat laatste betreft, WPML is volledig compatibel met WooCommerce en WP Rocket.

Dat staat u toe om de productlijsten, winkelwagentjes en kassa’s volledig te lokaliseren.

WPML is een WordPress vertaalplug-in voor gebruikers met een premiumabonnement.

Abonnementen beginnen vanaf $ 39/jaar. Voor meer geavanceerde functies, zoals automatische vertaling, vertalen van segmenten en e-commerce ondersteuning, kies dan voor het meertalige CMS-abonnement voor $ 99/jaar.

Google Translate

Google Translate is een van de meest gebruiksvriendelijke vertaalplug-ins. De Google Translate met API-integratie staat gebruikers er toe om het vertaalproces van hun website te automatiseren.

Die laat u tussen 103 talen kiezen, inclusief talen die van rechts naar links worden geschreven zoals het Arabisch.

Met Google Translate kunt u niet alleen maar website content vertalen, maar ook segmenten vertalen voor widgets, thema’s en plug-ins. Bovendien, is Google Translate SEO-vriendelijk.

Behalve dat deze plug-in gebruikers twee aangepaste URL-suggesties biedt, biedt hij landspecifieke URL’s om meertalige SEO-strategieën te optimaliseren.

Google Translate voorziet verschillende widgets die tussen talen wisselen. Sommige zijn vervolgkeuzelijsten, vlaggen en teksten.

De verschillende opties van widgets maakt het mogelijk voor de gebruikers om er één te kiezen die het beste past bij hun website designs, en de ervaring van de gebruiker te verbeteren.

Qua compatibiliteit, ondersteunt Google Translate populaire plug-ins, zoals WooCommerce en Yoast SEO. Deze plug-in beschikt ook over de dienst van Google Analytics.

Daardoor kunnen gebruikers deze functie gebruiken om de statistieken van hun meertalige website bij te houden.

Google Translate is een freemium vertaalplug-in.

De gratis versie geeft toegang tot alle beschikbare talen, automatische vertaling van Google en onbeperkte woorden.

De betaalde abonnementen beginnen vanaf $ 99,9/jaar met geavanceerde functies in een pakket zoals zoekmachine indexering, vertaalediting, URL-vertaling en taalhosting.

Loco Translate

Loco of Loco Translate die op meer dan 100 miljoen meertalige websites wordt gebruikt, is wereldwijd de populairste vertaalplug-in voor WordPress.

Loco is één van de beste vertaalplug-ins in WordPress voor ontwikkelaars.

Op die manier kunnen zij vertalingen importeren en exporteren in verschillende bestandsformaten zoals JSON, XML, Android en iOS. Bovendien werkt deze plug-in goed met Google, Microsoft, Randex, Lecto AI en Deepl API.

Het goede nieuws is dat Loco een intuïtieve interface heeft. Daardoor kunnen andere gebruikers ook gemakkelijk navigeren.

Gebruikers vertalen met deze extensie normaal gezien thema’s en plug-ins. Ze zouden zelf de updates van Loco moeten bijhouden omdat die zelf geen automatische vertalingen voorziet.

Loco Translate biedt een gratis versie en een premium versie aan. Die laatste kan gebruikt worden tot 2000 vertalingen, met zekere beperkingen.

U kunt twee projecten hebben met 1000 vertaalbare segmenten en met 10 talen, en alleen de laatste versie wordt opgeslagen in uw versiegeschiedenis.

De betaalde versie begint vanaf $ 5,95 per maand. Wat de tekenlimieten betreft, heeft elk abonnement een maximum aantal tekens; 5000, 25.000 en 125.000.

Ze beschikken allemaal over onbeperkte projecten, vertaalbare segmenten, talen, en versiegeschiedenis.

Polylang

Als u met gemak een meertalige website op WordPress wilt maken, vertaal dan uw website met Polylang. Dit is alles wat u moet doen met deze plug-in:

  1. Selecteer uw doeltalen.
  2. Kies de standaardtaal.
  3. Maak content zoals u gewoonlijk zou doen.
  4. Bepaal in welke taal de content moet worden vertaald en Polylang zal dat automatisch doen.

Polylang ondersteunt meer dan 100 talen en gebruikers kunnen op die manier zoveel talen kiezen als ze willen. Bezoekers kunnen de taal die ze verkiezen, selecteren in de Polylang taalswitcher, die site-eigenaren in het navigatievenster of als widget kunnen plaatsen.

Wat betreft de voordelen van vertaling, kan deze plug-in posts, media, aangepaste berichten, pagina’s, tags, categorieën en widgets vertalen. Gebruikers kunnen vertaalde pagina’s en andere content in een afgezonderd domein, een subdomein en een submap per taal plaatsen.

Polylang ondersteunt YoastSEO en AIOSEO. Die zullen u helpen om de meertalige SEO-factors zoals HTML hreflang te beheersen. Bovendien kunnen gebruikers de Lingotek add-on gebruiken om professionele vertalingen te leveren.

Polylang is een freemium vertaalplug-in voor WordPress. Voor meer opties zoals URL-slugs vertalen, posts dupliceren tussen talen en de REST API ondersteuning gebruiken, raden we u aan om te kiezen voor Polylang Pro.

Een abonnement voor Polylang Pro kost € 99 om op één WordPress-website te gebruiken.

TranslatePress

TranslatePress is één van de meest functierijke meertalige WordPress plug-ins. Met TranslatePress kunnen gebruikers automatisch of manueel elk website-element vertalen zoals:

  • blogposts
  • aangepaste berichten
  • webpagina’s
  • media
  • widgets
  • plug-ins en thema’s
  • pop-ups en sliders
  • SEO-elementen

TranslatePress gebruikt Google Translate en DeepL om onmiddellijk content te vertalen.

Terwijl gebruikers die vertalingen manueel maken, het proces zelf onder handen nemen, schakel een professionele vertaaldienst in of een professionele vertaler.

Wat de laatste optie betreft, kunnen website beheerders kiezen voor de premiumversie van de plug-in en de vertaler een vertalersaccount toewijzen.

Daarom hoeven zij zich geen zorgen te maken dat medewerkers evenveel toegang hebben als andere gebruikers.

TranslatePress biedt 221 talen om uit te kiezen. Gebruikers kunnen nog steeds tot een onbeperkt aantal talen toevoegen om te vertalen.

Met deze plug-in kunnen gebruikers ook inhoud uitsluiten van vertalingen. Op zijn interface kunnen site-eigenaars de vertaalde inhoud in real time volgen.

Daarom kunt u gemakkelijk controleren of alles volgens plan verloopt.

De plug-in bevat een aanpasbare taalswitcher via shortcodes, waardoor gebruikers de switch kunnen plaatsen als een optie in het menu item of in een vervolgkeuzelijst.

Bovendien slaat TranslatePress de vertalingen op in de servers van de site-eigenaren, zodat de vertalingen niet verloren gaan.

Een SEO pack add-on is ook beschikbaar om te helpen bij het vertalen van ALT-teksten, URL slugs, en de sociale grafiek tags van Facebook.

Het gratis abonnement van TranslatePress is perfect voor site-eigenaren die hun WordPress websites slechts naar één taal hoeven te vertalen.

Gebruikers kunnen de gratis versie van TranslatePress ophalen uit de WordPress plug-in opslagplaats.

Voor een onbeperkt aantal talen, premium ondersteuning en andere ondersteunende add-ons kost het premium startpakket van TranslatePress € 89 per jaar.

Weglot

Weglot is een uitstekende vertaalplug-in voor ondernemers die een meertalige website willen maken. Deze plug-in werkt goed met populaire e-commerce platforms, waaronder WooCommerce, Shopify, Squarespace en Adobe Commerce.

Weglot biedt meer dan 100 talen aan. Gebruikers kunnen handmatig en automatisch vertalen en tegelijk de vertalingen bekijken en bewerken vanuit de intuïtieve interface.

Wat geautomatiseerde vertalingen betreft, kunnen site-eigenaren kiezen uit de volgende opties:

  • Gebruik de ingebouwde automatische vertaling.
  • Meld u aan voor automatische vertaaldiensten zoals Google, DeepL en Microsoft, afhankelijk van de doeltaal.
  • Combineer beide methoden voor een grotere nauwkeurigheid.

Weglot is ook gemakkelijk te gebruiken omdat er geen codering voor nodig is. Het beschikt over hulpmiddelen voor vertaalbeheer, waarmee site-eigenaren de samenwerking binnen het team en met professionele vertalers kunnen verbeteren.

Zoals de meeste WordPress vertaal plug-ins in deze lijst, bevat Weglot plannen ook meertalige SEO tools. De URL-vertaalfunctie is echter alleen beschikbaar in deze abonnementen: Advanced voor $ 1990/jaar en Extended voor $ 4990/jaar.

De meer betaalbare opties van Weglot zijn Starter voor $ 99/jaar, Business voor $ 190/jaar, en Pro voor $ 490/jaar.

Ten slotte staat de gratis versie van Weglot één vertaalde taal toe voor maximaal 2000 woorden.

Conclusie

Nu weet u wat de zeven beste WordPress vertaalplug-ins zijn voor meertalige websites en welke functies die plug-ins vaak hebben.

Onze beste gratis vertaalplug-in categorie is Google Translate. Vergeleken met de andere opties, is het gratis abonnement van Google Translate de nuttigste.

Die beperkt de taalkeuze en het maximum aantal woorden dat u wilt vertalen niet. Google Translate biedt ook geautomatiseerde vertalingen aan, die de productiviteit verbeteren.

Terwijl voor de betaalde versie, WPML de beste vertaal plug-in is om uw meertalige WordPress sites te ondersteunen.

Van compatibiliteit met andere platforms tot vertalingen van segmenten, meertalige SEO en flexibiliteit om talen toe te voegen, WPML heeft de meest redelijke prijs voor een breed scala aan functies.

Welke plug-in u ook kiest, zorg ervoor dat u rekening houdt met uw project en budget.

Heeft u vragen?

Onze projectmanagers staan tot uw beschikking. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte.

Zoeken