skip to Main Content

Wie zijn onze klanten?

Onze klanten zijn hoofdzakelijk bedrijven die ons met een specifiek eisenpakket contacteren. Dit zijn meestal mensen of bedrijven die weten dat tijd geld is, en ze zullen dus niet tevreden zijn met een ‘ongeveer’ vertaling en daar zeker geen exorbitant hoge prijs voor willen betalen.

Omdat we zelf ook onafhankelijk zijn, weten we maar al te goed dat de zakenwereld snelle en accurate antwoorden nodig heeft op vragen. We zijn er dan ook trots op dat we altijd een zo snel en nauwkeurig mogelijk antwoord aan onze klanten bieden.

De voordelen van werken met onafhankelijke vertalers op een rijtje: geen dure tussenpersonen, permanente beschikbaarheid, een persoonlijk contact en, niet te vergeten, een flexibiliteits- en responseniveau waar geen andere agentuur aan kan tippen.

Hier ziet u een kleine greep uit ons klantenbestand. De klanten hebben toestemming gegeven hun namen te vermelden. We werken ook nog voor talrijke klanten die hier liever niet vermeld staan.

Marketing & Events

Noosphere

Noosphere is een snel groeiend, jong en dynamisch reclamebedrijf! Noosphere werkt voor prestigieuze namen zoals Audi, Delhaize, Mr. Bricolage, Ici Paris XL of Porsche en ze kunnen terecht fier zijn op hun klantenportfolio.

Galerie Hervé Lancelin

Galerie Hervé Lancelin is een kunstgalerij in het Groothertogdom Luxemburg opgericht door Hervé Lancelin in 2014. Hij is al bijna 30 gepassioneerd door kunst en hij is een van de belangrijkste hedendaagse kunstverzamelaars in Europa.

Vanksen

Vanksen is een communicatiebedrijf dat opdrachten uitvoert voor beroemde merken. Ze bieden aan deze merken hun globale en geïntegreerde oplossingen aan, alsook hun bijkomstige expertise in consultancy , strategie, aantrekken van verkeer, e-CRM en sociale CRM, en nog veel meer.

Business & Economie

Awex BEP

AWEX is het Agentschap voor Export en Buitenlandse Investeringen voor het Waalse Gewest in België. Dit departement is verantwoordelijk voor de promotie van buitenlandse handel en voor het verwelkomen van buitenlandse investeerders.

Engineering

Aspen Aerogels

Aspen Aerogels is een van de belangrijkste Amerikaanse bedrijven die hoog-performante aerogel isolatie ontwerpt, produceert en verkoopt. Men gebruikt dit product vooral in grootschalige energie-infrastructuren. Hun belangrijkste producten zijn Cryogel®, Pyrogel® en Spaceloft. Aspen werkt ook op actieve wijze aan de ontwikkeling van applicaties voor de bouw-, automobiel- en brandstofcellenmarkt.

NASA gebruikt aerogel in de ruimtepakken van de astronauten om hen te beschermen tegen de hitte.

BeTranslated vertaalde al een groot aantal technische handboeken en veiligheidsfiches voor Aspen Aerogels sinds 2004, van het Engels naar het Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Hindi, Portugees, Thais, Nederlands, Zweeds, Noors, Deens, Fins, Chinees, Koreaans en Pools.

TMS – Training Media System

TMS is een Frans bedrijf gespecialiseerd in het schrijven en verkopen van training kits voor toekomstige piloten van vliegtuigen en helicopters.

De CEO van TMS contacteerde BeTranslated in 2015, omdat hij een aantal van zijn training kits vertaald wilde van het Frans naar het Engels met de bedoeling om deze te kunnen verkopen aan een Engelstalig doelpubliek.

BeTranslated had al ervaring in dit vakdomein via haar klant Dassault-Falcon Jet en het had bovendien een aantal vertalers beschikbaar in dit domein. We zetten een team van gespecialiseerde vertalers op en we vertaalden ongeveer 130.000 woorden (450 pagina’s) in een zeer korte periode.

In maart 2016 lanceerden we de tweede fase van dit project, door het toevoegen van vertalingen van het Frans naar het Duits.

Naast de loutere vertaalvaardigheden vergt deze opdracht een hoog niveau van expertise in dit toch wel sterk gespecialiseerd vakdomein. We werken hiervoor samen met een groep vertalers die gefascineerd zijn door het vliegwezen en vliegtuigen en sommige zijn ook zelf piloot.

IT & High Tech

InterSystems

InterSystems is een wereldspeler in het domein van het ontwerpen van geavanceerde technologie voor het beheer, het connecteren en de analyse van data. Hun systeem maakt het voor klanten mogelijk om te innoveren in verschillende industrieën:

-gezondheidszorg (tal van hospitalen en gezondheidsinstellingen in de VS en in de rest van de wereld);

-financiële diensten (voor de belangrijkste financiële instellingen overal ter wereld):

-administratie en openbare diensten (nationale en regionale overheden en autoriteiten).

-andere industrieën die behoefte hebben aan betrouwbare software met een hoge performantie.

Hun belangrijkste producten zijn Caché, Ensemble, HealthShare, TrackCare, DeepSee, iKnow, en tal van andere.

BeTranslated vertaalt hun marketing brochures en case studies van en naar het Engels, het Frans en Nederlands sinds 2008.

IDtech

IDtech is een Belgische onderneming, gevestigd in de mooie streek van Namen. Het ontwikkelt en verkoopt innovatieve oplossingen op maat in het domein van toegangscontrole, beheer van bezoekers, time management en beveiliging van gebouwen.

Hun software werkt op basis van drie hoofddomeinen: toegangscontrole, werktijd-registratie en analyse en beheer van alarmsystemen.

IDtech was bij de allereerste klanten van BeTranslated in 2002, de periode toen het enkel vertalingen naar het Engels nodig had. Sindsdien heeft dit bedrijf zijn commercieel netwerk vergroot en een kantoor geopend in het noorden van het land. Momenteel is hun grootste vraag de vertaling van al hun documenten naar het Nederlands.

De aard van het vertaalwerk varieert van website pagina’s tot commerciële documenten en gebruikershandleidingen voor hun software.

Computacenter France

Computacenter stelt zijn klanten (British Gas, De Duitse Region Noord-Rijn-Westphalia, Thélem Assurances, honderden onderwijsinstellingen en vele andere) oplossingen voor op maat van elke behoefte: efficiënte en veilige netwerken, gepersonaliseerd op maat van hun mobiele noden inclusief tal van migraties naar mobiele systemen), nieuwe LAN data centra design op maat van aangepaste topologieën (virtualisatie-mechanismen, protocol-convergentie, automatisatie, enz.).

Zij bieden ook diensten aan ter optimalisatie en versterking van de beschikbaarheid van applicaties.

BeTranslated werkt voor Computacenter sinds 2013, meestal vertaalwerk van technische, administratieve en juridische teksten Engels-Frans.

Arrow Electronics

Arrow Electronics is een allround leverancier van producten, diensten en oplossingen voor industriële en commerciële gebruikers van elektronische componenten en IT-oplossingen op maat van ondernemingen. Arrow organiseert zich als een partner-leverancier voor meer dan 100.000 producenten van originele onderdelen en commerciële klanten via een globaal netwerk van meer dan 460 locaties in 56 landen.

Als gespecialiseerd retailer slaagt Arrow er in om de unieke leverancier te zijn van alles wat een bedrijf nodig heeft, gaande van elektronische componenten tot een volledige technische toepassing. Arrow Electronics levert een ruime waaier aan producten en fungeert als een one-stop shop voor de allerlaatste technologieën.

BeTranslated vertaalde al tal van documenten (commerciële presentaties, training documenten, technische teksten, perscommuniqués) naar het Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Traditioneel en Vereenvoudigd Chinees, Japans en Koreaans in opdracht van deze industriële reus sinds 2008.

Reizen & Toerisme

Industrie & Bouw

Baron Groupe

Baron Groupe ontwerpt en bouwt gespecialiseerde machines en productielijnen voor goederen uit de farmaceutische, de automobiel, de luxegoederen en de aeronautische sector. Dankzij zijn baanbrekende technologieën, is Baron binnen zijn branche een wereldwijde marktleider.

BeTranslated vertaalde duizenden pagina’s in een ruime waaier aan talen voor Baron (Frans naar Engels, Spaans, Portugees, Slovaaks en Hongaars, en Engels naar Vereenvoudigd Chinees): technische documenten betreffende gespecialiseerde machines of productielijnen (computergestuurde productie, robotica-toepassingen, enz.), allemaal producten die wereldwijd op maat van de klant zijn gemaakt, evenals administratieve documenten.

Vinci Construction

De naam zegt u wellicht niet onmiddellijk iets, maar VINCI is wereldwijd een van de grootste spelers in concessies en de bouwsector, met meer dan 185.000 werknemers in ongeveer 100 landen. VINCI heeft 4 grote activiteiten: VINCI Concessions, Eurovia, VINCI Construction en VINCI Energies. In 2014 realiseerde het een omzet van 39,043 miljard Euro.

BeTranslated levert vertaalwerk aan Vinci Construction, beroemd voor de bouw van autosnelwegen, overal ter wereld sinds 2008. Meestal werken we op sterk technisch gerichte documenten over hydro-elektrische vestigingen, die we vertalen van het Frans naar het Engels.

Back To Top