De vertaaldiensten in de cosmetische sector

feb 23, 2022 | Vertaling

vertaaldiensten in de cosmetische sector

De cosmetische industrie, die zich bezighoudt met de productie en distributie van make-up, gezichts- en haarverzorgingsproducten, is de laatste jaren gestaag gegroeid en is nu een belangrijke internationale markt geworden.

Daarom zijn vertaaldiensten in de cosmetische sector hoognodig.

Hoewel schoonheidsproducten altijd al een groot succes zijn geweest, heeft de opkomst van influencers op sociale media cosmetica, en in het bijzonder huidverzorging, naar een hoger niveau van populariteit gestuwd.

Schoonheidsproducten uit Frankrijk, Zuid-Korea, Duitsland en Italië zijn erg populair bij Amerikanen.

Door de productie, veiligheidsnormen, distributie en marketing van cosmetische producten op internationale schaal is er een grote vraag naar professionele vertalingen in die sector.

De schoonheidsindustrie in Frankrijk: een bloeiende handel

Frankrijk staat bekend voor zijn elegantie en verfijning, maar ook voor zijn architectuur en grote modehuizen zoals Chanel, Dior of Yves Saint-Laurent.

De Franse cosmetica-industrie blijft groeien en is bijna 15 miljard euro waard. Die kan worden vergeleken met Franse gastronomie omdat die zo gevarieerd is.

Er is voor elk wat wils. Betaalbare kwaliteitsmerken zoals Sephora en L’Oréal Paris doen niet onder voor de reuzen zoals Lancôme, Givenchy en Guerlain, die gezichtsverzorging, make-up en parfum aanbieden.

Dat is de reden waarom vertaaldiensten in de cosmetische sector alsmaar belangrijker worden.

Franse schoonheidsproducten zijn erg gewild bij de Amerikanen en Franse consumenten kopen heel graag Amerikaanse merken zoals Glossier.

Dat wil zeggen dat er vertalers van het Frans naar het Engels en Engels naar het Frans, gespecialiseerd in die domeinen, nodig zijn.

Het belang van het taalgebruik in de schoonheidswereld

Op het eerste gezicht zouden we kunnen denken dat de schoonheidsindustrie alleen maar draait rond imago.

Hoewel de foto’s van de tijdschriften en reclamespots met Amerikaanse actrices dus ongetwijfeld een essentieel onderdeel zijn, is ook de gebruikte taal een essentieel punt.

Bij vertaaldiensten in de cosmetische sector spelen creatie en commercialisatie een grote rol. Ze houden een evenwicht tussen wetenschap en emotie in.

Kijk maar eens naar de ingrediënten van een make-upremover of toner en je vindt een mix van wetenschappelijke termen als ‘emulgerende sucrose-ester’ die een verband hebben met benamingen als ‘lichte textuur’ of ‘stralende huidtextuur’.

Wanneer wij een schoonheidsproduct kopen, speelt de emotionele factor een belangrijke rol.

Wij zijn gevoelig voor verpakkingen en reclamecampagnes, maar dat belet ons niet veeleisend en goed geïnformeerd te zijn.

Wij kennen als consument vaak de ingrediënten van producten en vragen altijd meer informatie. Dat is waarom de juistheid van de berichtgeving cruciaal is.

Vertalers die in dit gebied gespecialiseerd zijn, moeten in staat zijn de kernboodschap van het merk op een aantrekkelijke en informatieve manier over te brengen.

Zij moeten ook een goede kennis van de technische terminologie hebben.

BeTranslated vertaalt uw cosmetische vertalingen

Vertaaldiensten in de cosmetische sector omvatten een breed scala van documenten, zoals marketingteksten, technische informatie en juridische documenten.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden:

De vertaling van de boodschap van een merk

Cosmeticabedrijven besteden veel tijd en geld aan het creëren van een unieke boodschap voor hun merk, die hen onderscheidt van hun concurrenten en die hun klanten informeert.

Hieronder vindt voorbeelden van twee verschillende merken:

  • The Ordinary staat gelijk aan ‘Klinische formuleringen met integriteit’. Hun producten bevatten weinig ingrediënten, hun verpakking ziet er wetenschappelijk uit en hun beschrijvingen zijn technisch maar duidelijk.
  • Nuxe is een Frans merk dat in 1990 werd opgericht door Aliza Jabès. De cosmeticaproducten worden vervaardigd op basis van natuurlijke ingrediënten. Nuxe wordt wereldwijd erkend en is aanwezig in meer dan 60 landen. Het merk is gedreven door de overtuiging: zich door de natuur laten inspireren om het dagelijkse leven van vrouwen te verbeteren.

Zoals u kunt zien, is de boodschap van een merk het meest invloedrijke marketinginstrument. Vertalers die op dat gebied werken, moeten in staat zijn deze impact bij het vertalen te behouden en tegelijkertijd de boodschap zo toegankelijk en relevant mogelijk te maken voor het internationale publiek.

Dergelijke vertalingen omvatten zeer vaak lokalisatie- en transcreatiewerkzaamheden.

De technische kant van vertaaldiensten in de cosmetische sector

De cosmetica-industrie is sterk geïnternationaliseerd en haar producten worden op wereldschaal geëxporteerd en verkocht.

Buitenlandse laboratoria doen onderzoeken die nodig zijn voor de behandeling van productaanvragen.

Dat betekent dat documenten betreffende stabiliteitstests en veiligheidsinformatiebladen voor grondstoffen die door de gezondheidsautoriteiten worden geëist, strikt moeten worden vertaald.

Vertaaldiensten in de cosmetische sector kunnen gaan over etiketten, verpakkingen en brochures van producten.

Ervaren vertalers moeten een grondige kennis hebben van de wetenschappelijke sector die betrekking heeft op cosmetica. Vertaalbureaus die op dit gebied gespecialiseerd zijn, moeten ook hulpmiddelen hebben zoals een terminologisch glossarium om ervoor te zorgen dat de vertalingen voldoen aan de internationale cosmetische normen.

Door het kosmopolitische karakter van de sector hebben cosmeticabedrijven over het algemeen gespecialiseerde vertalers nodig in verschillende talen naast het Frans, bijvoorbeeld Koreaans.

Bij BeTranslated zijn onze deskundige vertalers in staat om de boodschap die u aan uw klanten wilt overbrengen te vertalen, evenals de informatie over de componenten in elk van onze talencombinaties.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of voor een gratis en vrijblijvende offerte.

Heeft u vragen?

Onze projectmanagers staan tot uw beschikking. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte.

Zoeken