Uw omzet boosten in 10 stappen

mrt 2, 2023 | Business, Lokalisatie, Vertaling

omzet boosten

Uw producten internationaal verkopen loont, want dat zal uw omzet boosten en uw verkoop aanzienlijk beïnvloeden.

In tegenstelling tot 20 jaar geleden hoeven bedrijven tegenwoordig niet meer te beschikken over een miljoenenbudget of een multinationaal team om te exploiteren en wereldwijd te kunnen verkopen.

De pandemie opende ook mogelijkheden voor de groei van de e-commerce, omdat regeringen beperkingen oplegden aan de bewegingsvrijheid door lockdowns. De wereldwijde elektronische handel maakt een sprong van 26,7 biljoen peso’s (door Covid-19) volgens dit VN-rapport over elektronische handel.

Het brak eMarketer’s verwachting van +10 biljoen euro waarde aan verkopen voor 2021-2022, zoals gepubliceerd op oberlo.

Uit de cijfers kunnen we afleiden dat e-commerce een uitgelezen kans is, maar dat u uw aanpak moet aanpassen om aan de behoeften en eisen van internationale klanten te voldoen.

In dit artikel bespreken we de praktische zaken om uw producten internationaal te verkopen:

Grondig marktonderzoek verrichten

De kans op succes bij internationale verkoop hangt af van hoeveel marktonderzoek u op vooraf doet.

Marktonderzoek zal u inzicht geven in waar uw goederen en diensten zullen verkopen, de verschillende marktsegmenten, of u al dan niet concurrenten hebt, en hoe u de prijs van uw producten afstemt op de markt.

U kunt ook primair marktonderzoek doen, via telefonische interviews, gegevens verzamelen van internationale markten, of contact opnemen met potentiële klanten of overheidsvertegenwoordigers.

Voorts omvat dat ook secundair marketingonderzoek aan de hand van handelsstatistieken, nieuwsartikelen en gegevens van exportspecialisten.

Omzet boosten door de juiste kanalen kiezen

Vervolgens om moet u ervoor zorgen dat u de juiste marketingstrategie hebt. Lokale targeting op platforms als Facebook en Google is vrij eenvoudig.

U kunt echter ook andere marketingkanalen overwegen die populair zijn in de landen waarop u zich wilt richten.

Er is bijvoorbeeld een heel ander digitaal marketinglandschap in China, waar Baidu domineert in plaats van Google.

Uw webwinkel optimaliseren

Waar ter wereld uw klanten zich ook bevinden, uw website is de plaats waar ze uw producten kopen. Dus, afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, wilt u misschien unieke online winkels openen die gericht zijn op een bepaald land of regio.

U kunt ook de inhoud van uw site optimaliseren voor internationale kopers met behulp van een meertalige vertaler. Een ander alternatief is het maken van geoptimaliseerde landingspagina’s voor een bepaald land of regio.

Zo zullen veel e-commercemerken hun internationale klanten de mogelijkheid bieden om bepaalde pagina’s in hun eigen taal te bekijken en vervolgens de beschikbare producten in hun gebied te tonen.

Uw webwinkel vertalen

Als u van plan bent internationaal uit te breiden, moet u uw doelgroep kunnen aanspreken in hun eigen taal. Dat gaat uw omzet boosten. Bovendien moet u ook investeren in het vertalen van uw webwinkel in dezelfde taal als een bepaald land of regio waar u zich op richt.

Dat komt omdat de meeste internationale kopers graag in hun moedertaal door een webwinkel willen navigeren. Daarom is een vertaalde webwinkel een van de krachtigste middelen die u kunt gebruiken om de internationale verkoop te stimuleren.

Verzendingen en retourzendingen

Uw omzet boosten, gaat ook gepaard met meer internationale zendingen. Bij een grensoverschrijdende verkoop kan er sprake zijn van een internationale terugkeer. Welnu, de wetgeving hierover, verschilt per markt.

Hier volgen een paar tips:

Schep duidelijke verwachtingen over de levering: Internationale zendingen duren veel langer en is op de lange termijn duurder. Daarom moet u shoppers op de hoogte houden.

Geef hen een nauwkeurige levering: Naargelang het land verschilt de levering. Stel een lijst op met informatie over de verzendingskosten. De juiste voorraadplanning is ook essentieel.

Denk bij het opstellen van een retourbeleid ook aan de volgende zaken:

  • Vereisten gesteld door lokale consumentenwetten.
  • Terugbetalingsbeleid, zoals wanneer u ze uitreikt en of u winkelkrediet of een terugbetaling in contanten geeft.
  • Een tijdslimiet voor teruggave.
  • Restocking, retourzending, andere kosten.

Bied lokale klantenservice

Om aan de behoeften van niet-Engelssprekende klanten te voldoen, moet u overwegen moedertaalsprekers in dienst te nemen of samen te werken met bedrijven die u helpen buitenlandse klanten te helpen.

Hoewel het duur is, moet u nagaan welke specifieke markt echt behoefte heeft aan moedertaalsprekers. Als deze markten kleiner zijn, kunt u klantinformatie in de lokale taal verstrekken op een FAQ-pagina of iets dergelijks. U moet ook een e-mailadres opgeven voor deze klanten.

Uw team van de klantenservice moet ook worden opgeleid in elk aspect van uw bedrijf. Zij moet de berekeningen voor douane en accijnzen kennen, weten hoe zij restituties moet verwerken op basis van uw beleid, en klanten helpen met vragen over retourzendingen.

Behandeling van verzending en afhandeling

Om een product met succes internationaal te verkopen, moet u de producten even snel verzenden als op de lokale markt, of liever nog sneller.

Hier zijn enkele tips om uw omzet te boosten:

  • Ken de douane en internationale transportvoorschriften.
  • Er zullen sancties volgen als u de regels niet op voorhand kent. Het kan ook leiden tot vertragingen en fikse boetes.
  • Kijk naar de kosten van internationale zending.
  • Rechten, tarieven, vergoedingen en belastingen zijn afhankelijk van het gebied van waaruit en waarheen u verzendt.
  • Het volgende is ervoor zorgen dat u de producten veilig verpakt.
  • Kies de juiste verpakkingsmaat, afhankelijk van de vorm en het gewicht van het product.

Probeer lege ruimtes te vermijden

Verpakkingen moeten goed verzegeld zijn. Niemand krijgt graag een open pakje.

Doe er duidelijke labels op, anders wordt het artikel niet verzonden. Als u producten van hoge kwaliteit verkoopt, zorg er dan voor dat er ook een transportverzekering is.

Vind de juiste vervoerder

Werk samen met een transportbedrijf dat uw producten internationaal kan zenden. Idealiter werkt u met één enkele verkoper die uw doelmarkt kan bestrijken.

Samenwerken met externe verwerkingsbedrijven zal u veel zwaar werk besparen als u internationaal zendt. Het is de kosten, moeite en voldoeningskwaliteit waard.

Kijk naar specifieke regels en voorschriften

Zoek de regels en voorschriften op voor de landen waar u uw producten wilt verkopen.

Hier zijn enkele dingen die u moet overwegen:

  • Rechten en belastingen: Welke invloed zullen deze hebben op de prijzen van de artikelen die u verkoopt als u van plan bent om in uw doelmarkten te verkopen.
  • Douane: Dit agentschap regelt de zendingen die een bepaald land of gebied binnenkomen. Al uw internationale zendingen gaan door de douane.
  • Handelsvrije overeenkomsten: Hierdoor worden de tarieven voor sommige producten verlaagd of afgeschaft, en deze overeenkomsten kunnen een voordeel zijn voor internationale verkopers.
  • Beperkingen op de verzending: Internationale verzending kan ook een uitdaging zijn voor producten die niet door de lucht mogen worden vervoerd. Spullen zoals chemische sprays, op apparaten met batterijen, enzovoort.

Besluit

Hopelijk helpen deze tips uw omzet boosten wanneer uw bedrijf de internationale markt betreedt. Uw producten in het buitenland verkopen is een opwindend avontuur op zich, want het kan uw bedrijf blootstellen aan nieuwe landen en klanten.

Heeft u nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of om een gratis vrijblijvende offerte te vragen.

Heeft u vragen?

Onze projectmanagers staan tot uw beschikking. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte.

Zoeken