Michael komt uit België en is een echte globetrotter. Samen met Karl is hij de medeoprichter van het netwerk Betranslated. Mike vertaalt vanuit het Engels, Nederlands en Spaans naar het Frans. Hij is gespecialiseerd op het gebied van marketing, Internet, nieuwe technologieën,software, hardware, geopolitiek, mensenrechten, ontwikkeling en telecommunicatie.

Het idee voor de oprichting van dit netwerk is ontstaan uit de gedachte om teams van gespecialiseerde vertalers te vormen en zo te bemiddelen tussen vertaalbureaus en zelfstandig vertalers onder het motto “Eendracht maakt kracht”.
Mike is geboren in 1973 en heeft aan de Ecole d’Interprètes Internationaux de l’Université van Mons-Hainaut gestudeerd, waar hij zijn diploma als vertaler heeft behaald. Na enkele jaren in België te hebben gewerkt, besluit hij zich in de Dominicaanse Republiek te vestigen, om daar bij een groot vertaal- en lokalisatiebureau te gaan werken. Eerst als vertaler maar al gauw is hij verantwoordelijk voor zowel de promotie strategieën als het beheer van de internetsite. Spoedig wordt hij belast met het beheer van vertaalprojecten voor klanten uit de Benelux, Frankrijk en Latijns Amerika. Naast al deze werkzaamheden blijft hij overigens vertalen.