Telewerken als tolk via Zoom

telewerken

De digitale transformatie omarmen door te telewerken

Het is niet meer te ontkennen. De wereld is veranderd op vlak van technologische vooruitgang. Sommige van deze veranderingen die het gevolg zijn van de pandemie, zijn nu voorbij het punt van onomkeerbaarheid.

We leven in een digitaal tijdperk en dat merken we ook in de vertaalwereld. De vraag naar tolken die kunnen telewerken via Zoom, is enorm gestegen.

Waarom bedrijven moeten meegaan met hun tijd

Het is duidelijk dat, vooral sinds de coronapandemie, de economische, sociale en professionele repercussies ongekend zijn.

Een aantal deskundigen is het erover eens dat de gewoonten die tijdens de verschillende lockdowns zijn aangenomen – zoals afstand houden en gezichtsmaskers dragen – nog lange tijd zullen blijven bestaan, zelfs nu de crisis voorbij is.

Daarom zal het aantal vliegtuigen in de lucht en het aantal reizen weer toenemen, maar waarschijnlijk niet meer op hetzelfde niveau komen als vóór de coronacrisis, vooral gezien de buitengewone klimaatcrisis en het toenemende bewustzijn daarvan bij het grote publiek.

Daardoor is werken op afstand steeds meer de norm geworden. Tegenwoordig verbaast het ons niet meer dat bedrijven aankondigen dat zij hun dure kantoren in Silicon Valley vaarwel zeggen en kiezen voor telewerken.

Deze nieuwe manieren van leven zijn geen voorbijgaande trend, maar zullen hoogstwaarschijnlijk de komende decennia van de 21e eeuw kenmerken – een eeuw waarin een virtueel leven op afstand en sociale afstand al een tweede natuur is.

Elke organisatie die niet bereid is de stap naar online te zetten, loopt het risico achter te staan.

Telewerken als tolk

Net als de vertaalindustrie in het algemeen is ook de tolkwereld niet immuun voor deze situatie.

Hoewel sommige methoden – zoals simultaan tolken voor organisaties als de VN – zeer waarschijnlijk weer zullen opduiken nadat de coronapandemie voorbij is, zal het merendeel van de tolkdiensten op afstand plaatsvinden.

Na een jaar van online bedrijfsvergaderingen tussen collega’s in verschillende landen weten we maar al te goed dat het goede verloop daarvan niet langer de fysieke aanwezigheid van alle deelnemers vereist.

Integendeel, door deze vergaderingen naar het verleden te verwijzen, kunnen bedrijven aanzienlijk besparen op de reis- en hotelkosten van de deelnemers.

Organisaties investeren nu in professionele software voor videoconferenties voor een betere communicatie op afstand.

De opkomst van simultaantolken via Zoom is het bewijs. Waarom een heel team laten reizen als goede wifi, krachtige videoconferentiesoftware en een PowerPoint in het Frans of een PDF in het Duits meer dan voldoende zijn?

Toch zijn er twee aspecten die een wereld van verschil maken: de kwaliteit van het werk van de tolk en de mate waarin hij zich op zijn gemak voelt bij het professionele gebruik van Zoom.

Tolken via Zoom voor 100% professionele resultaten

Wilt u een meertalige PowerPoint-presentatie organiseren voor al uw medewerkers? Bent u een bedrijfsdirecteur die een online toespraak houdt voor een groep internationale stakeholders?

Of wilt u gewoon ideeën uitwisselen met een potentiële klant of partner aan de andere kant van de wereld?

Onze gekwalificeerde professionele tolken zijn experts in zakelijk tolken. Dat kan voorkomen in seminars, conferenties, presentaties, Q&A’s, vergaderingen of discussies.

Ze zijn ook getraind op het gebruik van Zoom.

Dat is wat ons onderscheidt van andere bureaus: bij ons kunt u erop vertrouwen dat wij de weg weten met die vervelende Zoom-instellingen, zodat u verzekerd bent van een soepele uitvoer en spraak en geen ongewenste verbrekingen of beelden van slechte kwaliteit.

Ook als ze telewerken, staan onze tolken bekend om hun onberispelijke werk.

Deze professionals komen uit alle hoeken van de wereld. Ze zijn allemaal experts in een bepaald vakgebied. Dat kan gaan over IT, marketing of juridische documenten.

Wilt u meer weten over onze diensten voor simultaanvertaling op afstand?

Neem contact op met een van onze projectmanagers voor een gratis en vrijblijvende offerte.

Heeft u vragen?

Onze projectmanagers staan tot uw beschikking. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte.

Zoeken