Is een taalcursus in het buitenland iets voor jou?

mrt 28, 2023 | Talen, Lokalisatie, Toerisme

taalcursus

Wil je graag vertaler worden of ben je op zoek naar oplossingen om snel je taalvaardigheden te verbeteren?

Zoek je ideeën om je niveau Frans te verbeteren en heb je al gedacht om je in te schrijven voor een taalcursus in een Franstalig land?

Een taalcursus brengt heel wat voordelen met zich mee, omdat je ondergedompeld wordt door de lokale taal in een nieuw land, zelfs wanneer je niet in de les zit.

Het is belangrijk om eerst goed na te denken voordat je een bestemming kiest. Ontdek hier nog meer goede redenen om een taalcursus in het buitenland te volgen.

Een taalcursus verbetert je taalvaardigheden met vele lessen

Het eerste voordeel van een taalcursus in het buitenland is dat je taalvaardigheden verbeteren dankzij vele lessen.

Er bestaan verschillende programma’s van cursussen die meer of minder lesuren bevatten.

De lessen worden altijd gegeven door leraren die moedertaalsprekers zijn, dus je kunt snel vooruitgang boeken in de taal. Je kunt deelnemen aan interactieve lessen.

Die worden op een heel andere manier aangepakt dan de lessen die je hebt gevolgd aan de middelbare school of universiteit.

Je krijgt de kans om de hele dag een native speaker te horen spreken die lokale uitdrukkingen gebruikt en met natuurlijk een beter accent.

Bovendien word je bij een taalcursus ingedeeld in kleine groepen. Zo kun je je makkelijker uitdrukken in die vreemde taal, zeker in het begin van je verblijf.

Spreken als een local

Het tweede voordeel van een taalcursus in het buitenland is dat je de vreemde taal echt zoals een local leert spreken.

Als je Frans hebt gestudeerd uit boeken, zal een onderdompeling in Wallonië, Frankrijk of Canada bijvoorbeeld je helpen de taal te ontdekken op een meer praktische manier en dat sluit dichter aan bij de realiteit.

Vele uitdrukkingen worden bijvoorbeeld alleen maar mondeling gebruikt. Native speakers horen praten, werkt op die manier heel inspirerend voor jezelf en kan je taalvaardigheden verder ontwikkelen.

Frans, Engels, Duits of Spaans, wat de taal die je wilt leren ook moge zijn, een taalcursus met plaatselijke bevolking, zal je leerproces naar een hoger niveau tillen.

Laat je volledig onderdompelen door een taal in een nieuw land

Een ander pluspunt van een buitenlandse taalcursus: je gaat jezelf volledig onderdompelen in de levensstijl van een nieuw land. Als je voor dit soort reis kiest, kun je werkelijk heel de dag praten in de landstaal.

Daarvoor raden we je een uitwisselingsprogramma aan waar je verblijft in een gastgezin. Je krijgt de kans om je avonden te spenderen met locals en je helemaal te laten onderdompelen in de levensstijl en de cultuur van het land.

Voor een goede ervaring, raden we je aan om je tijd te nemen vooraleer je de bestemming van je taalcursus kiest. Tijdens je reis zal elk land andere culturele verschillen hebben.

Als je kiest voor een Franstalig land en de Franse of Afrikaanse cultuur ontdekt, is dat een hele andere ervaring. Dat is hetzelfde als je op stage vertrekt naar de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. De culturen zijn daar heel verschillend.

Neem dus je tijd voordat je een definitieve beslissing neemt over het land van buitenlandse taalcursus die het beste bij jou past.

Zo heb je alle troeven in handen om de beste ervaring ooit te beleven.

Beleef een unieke ervaring dankzij een taalcursus

Een taalreis is dus een uniek avontuur. Als je kiest voor een taalcursus in het buitenland, zal je uit je comfortzone stappen en intense momenten beleven.

Je leeft met de plaatselijke bevolking en je kunt nieuwe vrienden van over de hele wereld maken.

Vele taalscholen zijn immers internationaal en ontvangen dus internationale studenten. Je kunt Frans oefenen door te communiceren met je nieuwe vrienden.

Boodschappen doen, tv-kijken of uitgaan met vrienden, alles zal verschillend zijn in een nieuw land en je zal elk moment heel intens beleven en mooie, onvergetelijke herinneringen overhouden. Dat zal je ook ruimdenkend maken.

Vermeld een ervaring op je cv

Bovendien staat een taalcursus altijd goed op je cv. Als je doodgewoon lessen volgt in het buitenland, hoef je dat niet meteen te vermelden op je cv, maar je kunt wel aangeven dat je de taal goed beheerst.

Dat is tegenwoordig altijd een troef. Als je stage loopt in het buitenland voor een langere periode, kan je dat op je cv vermelden.

Dat is zelfs belangrijk als je je in het vak vertalen wilt verdiepen. Merk op dat in alle gevallen, voor recruiters een buitenlandse ervaring een pluspunt is.

En… Krijg je nu kriebels om een taalcursus in het buitenland te volgen?

Heeft u vragen?

Onze projectmanagers staan tot uw beschikking. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte.

Zoeken