De meest gesproken talen wereldwijd

okt 10, 2018 | Talen

meest gesproken talen wereldwijd

Als West-Europeanen denken we al snel dat de meest gesproken talen wereldwijd wellicht Engels of Spaans zijn, maar klopt dat wel?

Wist je dat er meer dan 7000 talen bestaan?

Spreekt de meerderheid van de mensen wereldwijd één van de populairste 23 talen? Kijk even mee naar de top 3 meest gesproken talen.

  1. Chinees, ook al wordt het “maar” in 33 verschillende landen gesproken
  2. Spaans, met als grootste groep de bevolking van de meeste landen in Centraal en Zuid-Amerika
  3. Engels blijft wereldwijd de populairste taal

Nederlands haalt zelfs geen plekje in de lijst. Alles is relatief natuurlijk, zeker als je weet dat er landen zijn zoals China waar men 300 verschillende moedertalen heeft, of Indonesië die er meer dan 700 telt.

Papoea-Nieuw-Guinea spant de kroon, want in dit relatief klein landje spreekt men maar liefst meer dan 800 verschillende talen. Denk dus goed na over in welke taal je je reisgids koopt.

Ook al zijn er geen tientallen miljoenen mensen die Nederlands spreken, wij Belgen zijn een kei in het leren van talen. Dat komt omdat we van kleins af aan het gewoon zijn om vreemde talen te leren.

Als je op jezelf een nieuwe taal wilt leren, kan dat een hele klus zijn. Gelukkig bestaan er ook gemakkelijke manieren om jezelf te verbeteren.

Denk maar aan apps of video’s. Je kunt ook kiezen om een taalcursus in het buitenland te volgen. Dat zal ervoor zorgen dat je volledig in de taal en cultuur van het land wordt ondergedompeld.

Je zal de vreemde taal echt zoals een local leren spreken. Als je Frans hebt gestudeerd uit boeken, zal een onderdompeling in Wallonië, Frankrijk of Canada bijvoorbeeld je helpen de taal te ontdekken op een meer praktische manier en dat sluit dichter aan bij de realiteit.

Heeft u vragen?

Onze projectmanagers staan tot uw beschikking. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte.

Zoeken